tisdag 24 juli 2012

Hembryggd London Porter Clone (4,9%)

Mitt vackra rödvins-/ölprovarglas.
Med ett vackert skum från min
London Porter Clone.
Till stilen en brun porter, en klonFuller's London Porter.

Recension

Som synes är det en riktigt mörk Porter med en brun-röd kant på om man håller upp den mot ljuset. Ett fint huvud som hängde kvar länge och väl. Cremefärgat skum.


Lite förvånande nog så luktar det lite Check - lakrisgodiset alltså. Choklad och rostad malt finns också i den direkta upplevelsen. Jag kan känna en lite småtråkig syrlig jästdoft också, något som säkert försvinner med mer lagring - 4 veckor på flaskan i skrivande stund.


En hygglig balans tycker jag nog. Den är sådär porter-rätt vattnigt fyllig med en oerhört lättdrucken potential.
Rostat maltig med en lätt humlebeska som finfint balanserar upp den mörk choklad-sötma som ändå slår igenom. En ton av salmiak dansar också fram på tungan. Lite jästiga toner skymtar i smaken lite här och där.
Lite mer lagring lär göra underverk tror jag. Jag tycker mig känna lite alkohol också vilket förvånar mig då alkoholhalten är på 4,9%.


 En tydlig lakritssmak ligger kvar i svalget på mig i eftersmaken. Lite rostad malt och en lätt (mörk!) chokladighet svävar också kvar. Kanske är det eftersmaken som är det bästa i ölet just nu (innan mer lagring).

(2,5/5)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar