lördag 17 maj 2014

Oppigårds Thurbo Double IPA (8,5%)

Ljust guldfärgad i glaset. Offwhite skumkrona som sjunker undan för undan(!).
Doften. Ja, doften! Det känns som allt-i-ett vad gäller amerikansk humle. Massa tropisk söt frukt - persika, ananas, passionsfrukt, litchi och lägg därtill citrus, citronskal och grape. Krydda på toppen med lite tarrbarr och kåda så är doftbilden komplett.
Doften fullständigt vrålar - DRIIIIICK MIG! Och varför skulle jag kämpa emot?
Första klunken förvånar - men, detta är ju inte beskt alls?? Frukter, citrus, örtigheten blommar upp i munnen och vägs snyggt upp av en fruktig sötma.
Snyggt. Sakta kommer sedan en mjuk beska från svalget och framåt i munnen.
Eftersmaken är en behaglig beska av typen tallbarr och kåda och ekon av den fruktcoctail som varit i munnen. Trots sötman så avslutas den lite torrt och jag slickar mig om läpparna och för glaset till munnen igen - PÅFYLLNING!

Alltså, detta är fenomenalt gott. Jag förbannar mig att jag inte köpte en handfull till. Fantastisk doft, ingen alkohol i smaken, söt i munnen och ändå en torr avslutning och så frukt, frukt, frukt hela vägen. Det är förbannat snyggt balanserat mot en stabil maltstomme. T o m frugan som normalt inte gillar IPA's nickade gillande. Jag gillar uppenbarligen dessa östkustiga IPA's bäst med mer fokus på malten för att möta upp beskan och humlen. Rubbat bra.


(4,5/5)
Länk till Systembolaget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar