lördag 11 augusti 2012

Hembryggd Sommar-Saison (dubbel)testas

Dubbeltestning av Sommar-Saison, min (höger på bilden nedan) och J:s(vänster).
Sommar-Saison, min (höger) och J:s(vänster)

Skillnader

Som synes så är det en betydligt sämre skumkrona på min öl, ljusare färg och något mindre kolsyra. De direkta skillnaderna är att jag hamnade en liter under receptet så att min torde vara något mer alkoholstark (~5%).
J gjorde också vattenjustering, både mäskade och kokade längre tid (~15min) samt kom ihåg att krydda upp med citronskal strax innan flaskning.

Synintryck

Ölen är båda ljust halmfärgade med ogenomtränglig disighet, J:s är, som jag påpekade tidigare, mörkare. Det och den riktigt usla skumkronan är det som skiljer ölen synbart åt.
Igår när jag drack min öl från fat så var det tvärtom en enorm skumkrona som var kvar långt efter att ölen var urdrucken! Det gick för övrigt riktigt, riktigt snabbt - det är en grymt lättdrucken öl!

Doft

Som misstänkt då är det en mycket tydligare citrondoft på J:s. Väldigt mycket mer inbjudande doft. Samtidigt så har båda den där lite unkna doften som jag misstänker kommer ifrån pilsnermalten. En lite jästig ton finns där också.

Smak

Båda har initialt också en liten bismak som jag också tror är pilsnermalten. Den försvinner tackförnämligt direkt och kvar ståtar en frisk, somrigt, lättdrucken öl - i båda fallen.
Jag är lite besviken över att jag inte känner något som jag kan härröra (direkt) till den tillsatta svartpepparn eller korianderfröna. Möjligt eller mer sannolikt troligt att de finns där och ger smak, men ingenting direkt.

Eftersmak

Ja, inte mycket. Någon efterbeska hittar jag inte någonstans. Bara en sval öl som andas, äter och lever sommar.

(2,5/5)
Den fulla recensionen med annat - Hembryggning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar