söndag 13 april 2014

Oppigårds Fatboy Brown (5,0%)

Förbannade telefon! Batteriet i min iPhone håller på att ge sig så precis när jag skulle foto min öl så slocknade den. Nåja, tänkte jag - jag tar ett kort nästa gång, men efter den första sippen så kände jag att jag ville skriva av mig... Så jag fick vänta tills telefonen hade laddat batterierna en smula - och som synes i bilden sedan har jag börjat dricka - men ganska snygga skumgardiner va? ;-)

I glaset fräser det av kolsyra och ett ganska hyggligt hockeysnusfärgat skum växer snabbt. Det sjunker ganska snabbt ner och lämnar lite fläckar ovanpå ölen. Ölen i sig är brun, lite gyllenbrun sådär.
Doften är riktigt smaskig när väl skummet lagt sig då kändes en ton av lite syrlig jäst. Det är många dofter som samsas om utrymmet; rostad malt, mörk sirap och salmiak.
I munnen känns den rejält kolsyrad, men mediumfyllig. Smakar rostat korn, kaffe, kakao och avslutas med en finstämd änglakör i form av lite citrusaccentuerad humlebeska. Riktigt gott!
Allt som allt är detta finstämt, välbalanserat och välsmakande utan några som helst felsmaker. Ett bättre öl än deras tidigare brown ale. Lägg därtill att jag annars är generellt svag för brown ales och ett möjligen lite för högt betyg lär knappast chocka någon... :-)
Smaaaaskens!


(4,5/5)
Länk till Systembolaget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar