måndag 2 juni 2014

Dugges Bärliner (3,6%)

Alltså förutom min första impuls att dra av tre-fyra pinnar för usel göteborgshumor (Berliner => "Bärliner"), vilken jag dock stod emot, så slås jag av att jag tycker det är en snygg etikett och den rimliga alkoholhalten (3,6%).
Skummet fräser bort så snabbt att jag inte ens hinner iaktta vilken färg det hade. Ölet är vackert rosa-gul-rött och lite smådisigt.
Doftar ganska starkt av syrliga hallon och lite blodgrape(!), kanske hittar jag lite maltighet också. Tänk en hallonyoghurt och ta bort all sötma i doften. Oavsett så blir jag riktigt sugen på en klunk.
I munnen smakar det lätt och härligt friskt och syrligt av hallon. Den avslutar torrt och jag för snabbt upp glaset till munnen igen.
Riktigt nice. Jag kan utan tvekan tänka mig att dricka både en och två sådana här i sommar. Att den väger in på 3,6% alkoholhalt är ju en jättebonus i sammanhanget. Fast varför kunde de inte dra ner den ytterligare till 3,5% så man hade kunnat plocka den på ICA? Synd.


(4/5)
Länk till Systembolaget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar