lördag 7 mars 2015

Adnams Southwold Crystal Rye IPA (5,0%)

Först måste jag påpeka att mina tester av Poppels APA och IPA tröttat mina smaklökar en smula, så kanske är det litet "humle-trötthet" som drabbat min gom.
Men vi kör:

Rödbrun öl, vacker.
Doftar karamellmalt och humle, humle humle från amerikat, amerikat, amerikat. Lite metalliskt därinne och jag undrar lite om det är mina fördomar kring burkade öl som spökar snarare än en reell doft...
I munnen är det rejält med humle, dock känns den ganska lätt och av den förmodade kryddigheter från rågen hittar jag ingen direkt. Tror att den kanske drunknar i humlevågen? Eller så är kristallråg inte så "rågig" i smaken?
Efterbeskan hänger i länge och serverar en tallig och lite metallisk supé.
Ok, men jag inser att jag inte kan komponera en hel kväll med humle. Godkänt, men mer i singular än i plural om ni förstår...

Jag inser också att mina egna planer på att hembrygga en IPA hamnar betydligt längre ner i prioriteringslistan. Två tjog IPA som bör drickas upp under relativ kort tid känns inte direkt lockande.


(2,5/5)
Länk till Systembolaget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar