söndag 6 september 2015

S:t Eriks Peach IPL (7,0%)

Spännande för mig som inte druckit något större antal fruktiga öl, eller snarare sådana med frukt tillsatt.
S:t Eriks brukar inte göra mig besviken så let's go:

Utseende

Vackert guldfärgad, lätt disig öl med ett hyggligt off-white skumlock som ganska snabbt försvinner.

Doft

Persika, persika, persika! Jag kommer att tänka på Fun Light Peach. Inte heller i detta fall kan min näsa komma förbi den kraftiga initiala doften.
Söt persikosaft helt enkelt, vare sig mer eller mindre.

I munnen

Riktigt tjock munkänsla, men det är persika i övermått även här. Lite unken smak av lagertyp rusar förbi. Kanske att det finns lite örter där någonstans också.

Eftersmak

Det kommer en ren beska som sakta övermannar en lite kemiskt sök persikosmak. Känner att jag längtar lite efter mer tallbarsbeska för att balansera upp persikan. Alkoholvärme hägrar kvar lite, men eventuell smak av alkohol lär ju försvinna i persika-tsunamin...

Kommentar

Oerhört fruktig, om man med "fruktig" menar "persikig". Konstigt nog är den ganska lättdrucken och det jag tyckte initialt var hemskt slisktigt, smakar godare och godare. Lite spännande öl tycker jag, men jag hade gärna sett en med lite lägre alkohol och lite högre beska. Vore gott i skuggan under sommarsolen!

Betyg

(3,5/5)
Länk till Systembolaget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar