söndag 6 september 2015

Terrapin Moo-Hoo (6,0%)

Varför inte en chokladig stout så här framåt kvällen? En "Chocolate Milk Stout" kanske? Spännande detalj att det står "Mjölk" i ingredienslistan på etiketten men jag antar att det handlar om laktos? :-)

Utseende

Det är en riktigt mörk brun, drar åt svart vätska. Det blir ett litet men vackert skumlock, snyggt beige-brunt, som hänger kvar en liten stund. Det blev dekorativa skumgardiner kvar på insidan av glaset.

Doft

Oj!
Det är ju knappast så att man kan missa chokladdofterna som snarast ruschar upp över kanten på glaset!
Det är ingen tung mörk choklad-doft med inslag av kaffe, utan snarare en tydlig doft av mjölkchoklad. Jag försöker känna något annat överhuvudtaget, men det är så överväldigande så jag känner då inget annat! Söt, mjölkchoklad.
Att det luktar gott - javisst!

I munnen

Choklad! Söt sådan, fyllig.
Men sedan så kommer det lite rostade toner, typ rostad mjölkchoklad om det nu finns något sådant. Lite beska avrundar snyggt, men sötman hänger kvar länge.

Eftersmak

Sötman lämnar lite plats för lite beska, men det är inte mycket. Det blir lite väl mycket sötma initialt, men det känns rimligt drickbart i alla fall.

Kommentar

Vad trodde jag att jag skulle få? Jo, detta uppfyller nog allt vad gäller choklad i mängder, sötma och fyllighet. En riktig efterrättsöl - åt det söta hållet.
Funderar lite efteråt om det inte skulle vara oerhört smaskens med ett par kulor bra vaniljglass...

Betyg

(3,5/5)
Länk till Systembolaget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar