fredag 30 mars 2018

Ängöl, Påskens Weissbock (7,5%)

Ja, detta var verkligen länge, länge sedan!

Mitt alldeles privata liv har fått sig sina törnar det senaste året - sjukdomar, att befinna sig i dödens närhet och en massa annan fanskap och hans moster.

Faktum är att det mesta (hoppas, hoppas!) trots allt är i backspegeln nu, framtiden - för nu vågar jag lyfta blicken en smula - ser ljusare ut än på länge och tillförsikten och livsglädjen kommer sakta tillbaka.

Och på tal om livsglädje...

En ölrecension mitt på blanka långfredagen kanske? Och varför inte en påsköl, helgen till ära? Och från Ängöl, som jag ser som ett stabilt och pålitligt bryggeri.

Nuuuuuuuuu kör vi!

Utseende

Disig som en arla morgon vid Kalmarsund. Orange -guld någonstans.
Ett jättesnyggt skumlock lägger sig på vid upphällning, men fräser ganska fort bort.

Doft

Det luktar riktigt veteöl, med turboknappen intryckt. Banan, koriander och något som drar mot marsipan. I min näsa så är det något jag associerar till alkohol.

I munnen

Det är en fin explosion i munnen med just samma dofter som annonserats i doften. Det är lite skumbanan, koriander, en härlig mjuk, fyllig munkänsla utifrån en lite lägre kolsyrehalt än jag förväntat mig.

Eftersmak

Först blir jag lite förvånad av beskan som bubblar upp, men den bjuder in till en klunk till - och en till, och en till.

Kommentar

Jag passade på att använda mitt knubbigt söta Spiegelau-veteglas som jag fått från Sejdelshoppen. Nu tycker jag att glaset i sig bör användas för öl som är lite större än de 330ml som denna öl kommer i - men för ett öl med 7,5% så tycker jag nog trots allt att det räcker bra med 330ml... :-)

Det är en oerhört lättdrucken öl, välgjord och "färdig", som brukligt från Ängöl. Som påsköl står den säkert sig riktigt bra med sin kryddighet, men med en mjukhet som lämnar plats åt påskbordets alla godsaker. En riktigt, riktigt bra öl!

Betyg

Utan tvekan ett högt betyg åt en riktigt välgjord öl. Nästan för lättdrucken för sin alkoholhalt... 

(4/5)
Länk till Systembolaget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar