torsdag 3 december 2020

Charlis Snöfall (6,5%)


Lucka (flaska) nummer 3 i min öl-julkalender. Nästan poetiskt att kläcka det här ölpaketet när det samtidigt försynt och försiktigt singlar ner ett fint flor av snö utanför fönstret. 

Utseende

En djupt rödbrun öl med mahognytoner i kanterna. Ett litet skumlock som tyst fräser ner. 

Doft

Oj! Den luktar mörk pepparkakskaka(?) fast utan så mycket sötma. Oerhört smarrigt! Jag inbillar mig att det finns lite syltig ingefära där också, men det kan vara pepparkakskyssen som gör att jag inbillar mig det. 

I munnen

Lite tunnare i smaken än vad jag väntat mig, men rostade toner hänger kvar länge nere i svalget. Nästa klunk bjuder på någon syrlighet som övergår till osöt julmust med pepparkakskryddor; ganska intressant smakprofil, komplext. 

Kommentar

Inte otrevlig, men trots en komplex smakprofil så blir det lite enahanda efter en stund. Brown Ale är en normal favorit, men den kommer ju givetvis i skuggan av en så kraftig kryddning. 

Betyg

(3/5)
Länk till Systembolaget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar